Tussentijds verslag 4Kenya juni 2019.

Verslag 4 Kenya 2018

Lelystad4Kenia verricht, buiten het werven van sponsoren geen directe activiteiten in het kader van het project. Daarom laten wij u hier zien wat het project in Kenia met uw geld heeft gedaan.

 

VERSLAG DONATIE STICHTING VERKAART LELYSTAD VOOR KENYA

Datum: 4 Mei 2016

Lieve sponsors,

Het is ruim een half jaar geleden, dat ik jullie ons verslag van 2015 heb gestuurd. In deze afgelopen 6 maanden is er weer heel veel bij 4Kenia gebeurd!

De 59 studenten van onze certificate opleiding in Community Health & HIV/AIDS Management zijn inmiddels allemaal geslaagd voor de theoretische examens! Momenteel lopen zij voor 3 maanden stage en zullen zij op 30 juli 2016 officieel afstuderen. Omdat de tweede jaars studenten voor de Nutrition & Dietetics opleiding nu ook allemaal 2 maanden stage lopen is het hier de komende twee weken rustig op de compound totdat wij op 16 mei weer 100 nieuwe studenten zullen verwelkomen.

Onze aanmeldingen voor het nieuwe academische jaar is overweldigend. Wij hebben er 143 , terwijl er “maar” plek is voor 100 studenten. Wij hebben daarom voor het eerst een wachtlijst moeten maken! Eindelijk na 8 jaar zwoegen, kan ik met een klein beetje trots zeggen, dat de school goed loopt!

Het eerste jaar van ons EU project “Supporting the Kwale County Government through the provision of Integrated Medicine” was behoorlijk pittig met veel uitdagingen.
Nadat onze “repectabele” Research partner KEMRI in alle kranten stond vanwege een groot corruptie schandaal waarbij zij 7.2 Biljoen Keniaanse shillingen hadden verduisterd en zij ook geen goede financiele verantwoording aan ons konden overleggen, werd het tijd om het partner agreement met hen te beeïndigen.

In Oktober werd ook van de ene op de andere dag de Imperial Bank onder “curatele” genomen omdat de grote bazen al 10 jaar lang miljoenen hadden gestolen.... Helaas stond er een groot bedrag van ons projectgeld op onze rekening van de bank en hebben wij hierdoor bepaalde activiteiten tijdelijk moeten uitstellen, totdat wij dit bedrag, naar wij heel erg hopen, terug zullen ontvangen....

Als project “director” gaan dit soort “challenges” je niet in de koude kleren zitten en dus was het wederom een hectisch jaar voor mij waar ik constant flexibel en creatief moest zijn om steeds weer nieuwe oplossingen te verzinnen. Ondanks de problemen, hebben wij gelukkig ook voldoende successen kunnen behalen, dus ga ik vol goede moed het tweede jaar van ons project tegemoet. Het nieuwe management team dat vanaf vorig jaar Februari min of meer de dagelijkse leiding van de school van mij heeft overgenomen, doet het heel goed. Alhoewel ik dacht, dat deze overdracht na 3-6 maanden geregeld zou zijn, heeft het uiteindelijk toch ruim 12 maanden geduurd voordat ik kan zeggen minder uren per dag met de school bezig te zijn en mij volledig op het EU project te concentreren. Aangezien de school natuurlijk een belangrijk onderdeel uitmaakt van dit project, zal ik altijd toch nauw betrokken blijven met het wel en wee van de studenten, hetgeen ik ook heel erg leuk vind trouwens!

JAAR 2015 BESTEDING DONATIE 2.287
Op 7 januari 2016 hebben wij jullie mooie donatie op de rekening van Stichting 4Kenia ontvangen, waarvoor ik jullie weer enorm dankbaar ben! Wij hebben dit bedrag aan de onderstaande activiteiten uitgegeven:

OUTREACH PROGRAM

Wij hebben een Jigger campagne in Matuga kunnen uitvoeren en honderden kinderen met speciale anti jigger medicijnen kunnen behandelen. Jiggers zijn parasieten die zich met voorkeur onder de teennagels van kinderen nestelen en zich hier vermeerderen. Wanneer men deze niet verwijdert, kunnen de kinderen hiervan kreupel worden. Momenteel heeft 30% van de scholen in Kwale County last van jiggers. (170 Euro)

Jigger

Ook hebben wij mobiele klinieken in de buurt van “Magodi” (220 Euro) en “Kambingu” uitgevoerd. (250 Euro). De meeste gebouwen in Kambingu zien er uit zoals het gebouwtje hieronder. De Masai maken het van klei en modder.

kambingu

Wij mogen er gebruik van maken tijdens onze mobiele klinieken. De linker ingang is voor de reguliere zorgen welke wij bieden. Onder leiding van onze clinical officer bieden wij vaak zorg aan zwangere vrouwen en worden ook baby’s gevaccineerd. De rechter ingang is om bij ons homeopathische consulten te komen.

Tevens is er een team van nutrition studenten en een aantal leraren naar “Mazumalume” gegaan om daar een Nutrition day uit te houden. Wij hebben hier veel baby’s kunnen meten en wegen. Aan de aanwezige moeders en vaders hebben wij voorlichting gegeven over gezonde voeding. (240 Euro)

OPSPLITSEN VAN DE BIBLIOTHEEK EN HET ICT LAB

Door het toenemende aantal studenten waren wij genoodzaakt om ons hostel voor de meisjes op de upper campus om te bouwen tot twee nieuwe grote klaslokalen, 1 mooie grote bibliotheek, een kliniek en aparte farmacie voor onze homeopathische middelen. Wij hebben 1.157 Euro van jullie donatie besteed om dit mede mogelijk te kunnen maken.

Wij hebben ook nieuwe leerboeken kunnen aanschaffen voor de Community Health & Hiv/AIDS Management curriculum. (250 Euro) 

Om de het verslag niet te zwaar te maken met veel foto’s, verwijs ik jullie graag door naar onze twee facebook sites:
* facebook.com/kenyaschoolforintegratedmedicine
* facebook.com/4kenyatrust

Hierop kunnen jullie meer foto’s zien van de school en onze activiteiten.

Namens het hele team van werknemers en onze studenten, wil ik jullie allemaal nogmaals heel erg bedanken voor de geweldige steun!

Hartelijke groeten,

Marie Magré

 

4Kenia jaarlijkse General Meeting 2016 

VERSLAG DONATIE STICHTING VERKAART LELYSTAD VOOR KENYA

Datum: 10 Januari 2018 Lieve sponsors,

Allereerst wil ik jullie vanuit het heerlijk warme Kenia een heel gelukkig en gezond nieuw jaar toewensen!

Het afgelopen jaar is weer zo ontzettend druk geweest met zowel de school als ons EU project, dat ik pas nu eraan toe ben gekomen om voor jullie het rapport van 2016 te schrijven.

In December vierden wij hier alweer tegelijkertijd onze 7e Graduation waarbij maar liefst 85 studenten hun diploma kregen uitgereikt en ons 10-jarig bestaan! Dit was natuurlijk een bijzondere gelegenheid, waar wij jullie allemaal graag bij hadden willen hebben.

Momenteel zitten er 70 studenten op school en schrijven er weer 40 nieuwe Nutrition & Dietetics studenten in en 50 Community Health & Hiv/AIDS studenten. Dit is de grootste intake toe nu toe en het blijf nog best even spannend of wij ook daadwerkelijk al deze nieuwe studenten voor het einde van deze maand zullen kunnen inschrijven. In het totaal zullen wij dan 160 studenten op onze beide campussen hebben. Dat is precies 10 maal zoveel als 10 jaar geleden, toen wij met onze eerste 16 studenten van start gingen!

Wij streven ernaar om in 2020 de school helemaal zelfstandig te laten draaien. Door de geweldige steun van jullie en andere sponsors, kunnen wij de opleidingen nu voor 50% sponsoren. Kwale County is nog steeds een van de armste Counties van Kenia en daarom is het ieder jaar toch nog een hele uitdaging voor onze studenten om de overige 50% te kunnen betalen.

Met ons 5-jarige EU project gaat het goed. Wij hebben inmiddels 2 homeopathische klinieken buiten het centrum geopend. Een is binnenin een medisch centrum in Kinondo gevestigd en de andere hebben wij gebouwd naast het Kwale eye Centre. In beide klinieken werken onze graduates.

Ook hebben wij in 12 Communities 120 Community Health Volunteers opgeleid om met een smartphone en hierop door ons ontwikkelde app iedere maand bij 100 households health data op te halen. Deze data slaan wij direct op in de cloud, waardoor wij nu voor onze Partner het Ministry of Health Kwale County “real” time data ophalen. Hierop is iedereen heel trots, want tot nu toe wordt er in het hele land nog steeds op de ouderwetse manier in grote papieren logboeken handgeschreven alle data geschreven. Deze manier is totaal niet effectief omdat zij er dan 9-12 maanden over doen om alle manuele informatie weer in een computer te verwerken om vervolgens een analyse te kunnen maken en de Health policies mee op te kunnen stellen.

JAAR 2016 BESTEDING DONATIE 1.631,53
Op 23 December 2016 hebben wij jullie mooie donatie op de rekening van

Stichting 4Kenia ontvangen, waarvoor wij jullie weer enorm dankbaar zijn!

De grote “Shade” is altijd het hart van onze school geweest en was tevens het eerste gebouw dat wij hier ruim 10 jaar geleden hebben neergezet. Na 10 jaar was het mooie grote rieten makuti dak geheel vervallen. Tijdens een van de Public Health inspecties kregen wij daarom het dringende advies om de Shade zelf af te breken, voordat het zelf naar beneden zou vallen en voor gevaarlijke situaties zou zorgen. Wij hebben toen besloten om met jullie mooie donatie 4 aparte kleinere shades te laten bouwen. Deze gekleurde “Study Shades” zijn zeer geliefd onder de studenten die hier graag in de frisse lucht samen huiswerk maken. We hebben in de ronde omheinde plantenbakken zowel traditionele – als homeopathische planten gezet. Dit geeft een hele leuke extra toegevoegde waarde.

 

 

JAAR 2017 BESTEDING DONATIE 856,07

Inmiddels hebben wij op 28 December 2017 ook al jullie mooie donatie van 2017 ontvangen. Wij zullen hiervoor tijdens onze volgende Management meeting een mooi doel kiezen, waarover ik jullie graag later in het jaar weer van op de hoogte stel.

Namens onze werknemers en studenten wil ik jullie allemaal enorm bedanken voor de geweldige donatie!

Hartelijke groeten,

Marie Magré

Het bestuur van Lelystad4kenia bestaat uit vrijwilligers die geen vergoeding van de stichting ontvangen.

Er zijn geen betaalde medewerkers.

 

voorzitter: Ed Kruithof
penningmester: Marijke Doffer
secretaris: John Doffer

Lelystad4kenia is bereikbaar via:                        

Beukenhof 211 8212 EK Lelystad of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.